ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΞΗΡΑΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

drier_labΗ Strymonos Gaia ιδρύθηκε το 2014 στο Στρυμονοχώρι Σερρών το οποίο βρίσκεται 5km μετά το Σιδηρόκαστρο.

Αντικείμενο εργασιών είναι η παραγωγή προϊόντων delicatessen και η παροχή υπηρεσιών ξήρανσης. Αναδεικνύει την δυνατότητα που έχουν μικρές μονάδες επεξεργασίας & τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, στην παραγωγή υψηλής ποιότητας παραδοσιακών προϊόντων. Χρησιμοποιούνται πάντα αγνά φρούτα και λαχανικά που συλλέγονται από τον εύφορο κάμπο των Σερρών.
Απευθυνόμαστε σε καταστήματα πώλησης παραδοσιακών και βιολογικών τροφίμων (Παντοπωλεία , delicatessen), σε ξενοδοχεία και χώρους μαζικής εστίασης.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με έναν ξηραντήρα νέας τεχνολογίας κλειστού τύπου με ελεγχόμενη θερμοκρασία & υγρασία. Τα προϊόντα που αποξηραίνουμε δεν έρχονται σε επαφή με έντομα, σκόνη και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία όπως επίσης δεν αποξηραίνονται ανεξέλεγκτα όπως όταν είναι εκτεθειμένα στην υπεριώδη ακτινοβολία που προέρχεται από τον ήλιο.

Dryer-trays-tomatoesΌλα τα συμπληρωματικά μηχανήματα και πάγκοι είναι κατασκευασμένοι από Inox όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Για την αποθήκευση των α’ υλών καθώς και των τελικών προϊόντων υπάρχουν δύο (2) θάλαμοι ψύξης και συντήρησης αντίστοιχα. Τα προϊόντα μας παρασκευάζονται και τυποποιούνται με τον παραδοσιακό τρόπο παστερίωσης. Οι Α΄ύλες επιλέγονται από ντόπιους παραγωγούς και ελέγχονται πλήρως κατά την είσοδο τους στην μονάδα επεξεργασίας ως προς την ποιότητα, το μέγεθος αλλά και την ασφάλεια στον τρόπο παραγωγής και συγκομιδής τους. Έχουμε την δυνατότητα να αποξηράνουμε κατά αποκοπή (φασόν), φρούτα και λαχανικά που είναι απαραίτητα για την παραγωγικής σας διαδικασία καθώς και να αναλάβουμε την επεξεργασία και τυποποίηση τους κατόπιν συμφωνίας.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Το όραμα μας είναι να παράγουμε ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα delicatassen με προδιαγραφές κατάλληλες για την αγορά της Ευρώπης.

Βασικός άξονας της φιλοσοφίας των στελεχών της εταιρείας είναι η πίστη στις αρχές της ποιότητας, της ικανοποίησης του πελάτη και της συνεχούς βελτίωσης και έρευνας τόσο στην ανάπτυξη των προϊόντων της όσο και στην καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η εταιρεία έχει εκπονήσει μελέτη Haccp, επιδίωξη της οποίας σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η επιδίωξη υψηλού επιπέδου προστασίας για την ζωή και την υγεία του ανθρώπου, που αυτό αποτελεί έναν από τους Θεμελιώδεις στόχους της νομοθεσίας περί τροφίμων, όπως καθορίζεται στον κανονισμό ΕΚ 178/2002. Τα προϊόντα της καλύπτονται πλήρως από μικροβιολογικές και διαθρεπτικές αναλύσεις όπως αυτά ορίζονται από τον κώδικα τροφίμων & ποτών.

Δείτε εδώ την Βεβαίωση Haccp

 

Λίγα λόγια για το Strymonos Gaia
homepage-logo

Ο Στρυμών σύμφωνα με την θεογονία του Ησίοδου (στχ. 337-3339) ήταν γιος του Ωκεανού και της Τηθύος. (Τιτανίδα κόρη του Ουρανού και της Γαίας), όπου ο Ωκεανός αποτελούσε την αρσενική και η Τηθύς την θηλυκή προσωποποίηση του υγρού στοιχείου.