Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15 λεπτά…

Υλικά
• Ζυμαρικά (μακαρόνια ή ταλιατέλες)
• λάδι 1/4 φλιτζάνι
• 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη Πανσέτα
• 10 λιαστές ντομάτες Strymonos Gaia στραγγισμένες
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 πρέζα αλάτι
• πρέζα καυτό πιπέρι, αν θέλετε να γίνει spicy

Διακόσμηση
ψιλοκομμένο φρέσκο ιταλικό μαϊντανό ή Βασίλειος

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίξτε τα κομματάκια της ψιλοκομμένης παντσέτας, αφού σωταριστούν λίγο προσθέστε μικρή ποσότητα νερού ώστε να καλύπτονται και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να πάρει χρώμα η πανσέτα.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Λίγο πριν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά και αφού έχουν πάρει χρώμα οι πανσέτες προσθέστε στο τηγάνι τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, και τα υπόλοιπα συστατικά. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά και μετά προσθέστε τα ζυμαρικά και περίπου 1/4 φλιτζανιού νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, και ανακατέψτε. Αφήστε τα να μαγειρευτούν για ένα-δύο λεπτά και θα είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο σας στην κορυφή της μακαρονάδας με φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό και τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών.